NOWOŚĆ 2019
Kaszmir - Ciasto kasztanowe

Wiosną kwitną, a jesienią spadają, teraz jednak możesz cieszyć się ich smakiem cały rok, i to nie tylko na Placu Pigalle.

Orzechowy smak kasztanów jadalnych zainspirował  do wykreowania mieszanki cukierniczej z wykorzystaniem mąki kasztanowej. Credi Kaszmir otula niczym szal utkany z orzechowego posmaku i rumowego aromatu, dając możliwość tworzenia wielu smakowitych duetów np. z czekoladą, chrupiącymi dodatkami.

Przenieś się na ulice Paryża – odkrywaj deserowe, babkowe, czy tortowe aplikacje i zaskocz klientów francuskim szykiem.

, Kaszmir – Ciasto kasztanowe
, Kaszmir – Ciasto kasztanowe

Z Ciastem Kasztanowym możliwie wiele aplikacji:

  • Ciasta deserowe
  • Duety z czekoladą i chrupiącymi dodatkami
  • Babki
  • Muffiny
  • Torty (np. z bezą)
  • Kompozycje z kremami i owocami

RECEPTURA TORCIK KASZTANOWY

CIASTO KASZTANOWE Z CZEKOLADĄ I BEZĄ

Receptura: ciasto blat 60×20

CREDI KASZMIR 500 g
Jaja 175 g
Olej 150 g
Woda 110 g
Orzech arachidowy 20 g

Czas mieszania: 2 min. wolne obroty / paleta
Temp. pieczenia: 180 °C
Czas pieczenia: ok. 20 min.

Receptura: beza

BEZA CLASSIC 100 g
Woda 100 g
Cukier 70 g
Orzech Włoski/Płatki Migdałowe 100 g
Skrobia ziemniaczana 14 g

Metoda: Ubić BEZĘ CLASSIC z cukrem i wodą, pod koniec ubijania dodać prażone orzechy z płatkami migdałowymi.
Na koniec delikatnie wymieszać ubitą bezę z skrobią ziemniaczaną. Za pomocą worka cukierniczego wyszprycować na papier małe rozetki .
Czas ubijania: 10 min. szybkie obroty
Temp. suszenia: 110 °C
Czas suszenia: ok. 120 min.

Receptura: genaż czekoladowy

Czekolada mleczna 36% 180 g
Czekolada deserowa 72% 180 g
E- WYŚMIENITA 360 g
Spirytus 30 g
Masło 80 g

Metoda: Zagotować śmietanę z masłem następnie dodać czekolady, wszystko dokładnie wymieszać. Na koniec dodajemy spirytus.
Metoda wykonania torcików:
1.Wykroić z blatu CREDI KASZMIR trzy krążki o średnicy 15 cm, resztę ciasta CREDI KASZMIR pokroić na małe kostki.
2.Wycięte blaty CREDI KASZMIR umieścić w krążkach o średnicy 15 cm, CF CZARNA PORZECZKA W ŻELU 50% (120 g) rozłożyć na trzy torciki CREDI KASZMIR.
3.Następnie wymieszać pokrojone ciasto CREDI KASZMIR z wysuszoną BEZĄ CLASSIC, całość zalać ciepłym genażem czekoladowym.
Dekoracja: Według uznania.

RECEPTURA KASZMIR

CIASTO KASZTANOWE Z NADZIENIEM O SMAKU CHAŁWY Z ORZECHAMI

Receptura: ciasto blacha 60×40

CREDI KASZMIR 1500 g
Jaja 525 g
Olej 450 g
Woda 340 g
Orzechy arachidowe drobne prażone 80 g

Czas mieszania: 2 min. wolne obroty / liść
Temp. pieczenia: 170 °C
Czas pieczenia: ok. 30-35 min.

Receptura: nadzienie o smaku chałwy

CF NADZIENIE O SMAKU CHAŁWY Z ORZECHAMI 1600 g

Metoda: Delikatnie podgrzać w mikrofali, masę CF NADZIENIE O SMAKU CHAŁWY Z ORZECHAMI, następnie wyłożyć na wcześniej wypieczone i schłodzone ciasto CREDI KASZMIR

Receptura: krem

E-WYŚMIENITA 450 g
Śmietanka 34% 450 g
Woda (ciepła) 250 g
CREDI FOND NEUTRALNY 200 g
MISS KONGO 450 g

Metoda: Ubić śmietany, CREDI FOND NEUTRALNY rozpuścić w wodzie, dodać do ubitej śmietany. Pod koniec mieszania dodać podgrzaną do płynnej konsystencji MISS KONGO. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki do kremowej konsystencji. Gotowy krem czekoladowy rozłożyć na uprzednio przygotowane ciasto CREDI KASZMIR.
Dekoracja: Za pomocą listwy dekoracyjnej nadać kształt fali. Ciasto posypać za pomocą sitka, CREDI SNOW 20 g połączone z 40 g kakao.