Wiosną kwitną, a jesienią spadają, teraz jednak możesz cieszyć się ich smakiem cały rok, i to nie tylko na Placu Pigalle.
Orzechowy smak kasztanów jadalnych zainspirował do wykreowania mieszanki cukierniczej z wykorzystaniem mąki kasztanowej. Credi Kaszmir otula niczym szal utkany z orzechowego posmaku i rumowego aromatu, dając możliwość tworzenia wielu smakowitych duetów np. z czekoladą, chrupiącymi dodatkami.
Przenieś się na ulice Paryża – odkrywaj deserowe, babkowe, czy tortowe aplikacje i zaskocz klientów francuskim szykiem.
Z Ciastem Kasztanowym możliwie wiele aplikacji:
- Ciasta deserowe
- Duety z czekoladą i chrupiącymi dodatkami
- Babki
- Muffiny
- Torty (np. z bezą)
- Kompozycje z kremami i owocami
RECEPTURA TORCIK KASZTANOWY
CIASTO KASZTANOWE Z CZEKOLADĄ I BEZĄ
Receptura: ciasto blat 60×20
CREDI KASZMIR | 500 g |
Jaja | 175 g |
Olej | 150 g |
Woda | 110 g |
Orzech arachidowy | 20 g |
Czas mieszania: 2 min. wolne obroty / paleta
Temp. pieczenia: 180 °C
Czas pieczenia: ok. 20 min.
Receptura: beza
BEZA CLASSIC | 100 g |
Woda | 100 g |
Cukier | 70 g |
Orzech Włoski/Płatki Migdałowe | 100 g |
Skrobia ziemniaczana | 14 g |
Metoda: Ubić BEZĘ CLASSIC z cukrem i wodą, pod koniec ubijania dodać prażone orzechy z płatkami migdałowymi.
Na koniec delikatnie wymieszać ubitą bezę z skrobią ziemniaczaną. Za pomocą worka cukierniczego wyszprycować na papier małe rozetki .
Czas ubijania: 10 min. szybkie obroty
Temp. suszenia: 110 °C
Czas suszenia: ok. 120 min.
Receptura: genaż czekoladowy
Czekolada mleczna 36% | 180 g |
Czekolada deserowa 72% | 180 g |
E- WYŚMIENITA | 360 g |
Spirytus | 30 g |
Masło | 80 g |
Metoda: Zagotować śmietanę z masłem następnie dodać czekolady, wszystko dokładnie wymieszać. Na koniec dodajemy spirytus.
Metoda wykonania torcików:
1.Wykroić z blatu CREDI KASZMIR trzy krążki o średnicy 15 cm, resztę ciasta CREDI KASZMIR pokroić na małe kostki.
2.Wycięte blaty CREDI KASZMIR umieścić w krążkach o średnicy 15 cm, CF CZARNA PORZECZKA W ŻELU 50% (120 g) rozłożyć na trzy torciki CREDI KASZMIR.
3.Następnie wymieszać pokrojone ciasto CREDI KASZMIR z wysuszoną BEZĄ CLASSIC, całość zalać ciepłym genażem czekoladowym.
Dekoracja: Według uznania.
RECEPTURA KASZMIR
CIASTO KASZTANOWE Z NADZIENIEM O SMAKU CHAŁWY Z ORZECHAMI
Receptura: ciasto blacha 60×40
CREDI KASZMIR | 1500 g |
Jaja | 525 g |
Olej | 450 g |
Woda | 340 g |
Orzechy arachidowe drobne prażone | 80 g |
Czas mieszania: 2 min. wolne obroty / liść
Temp. pieczenia: 170 °C
Czas pieczenia: ok. 30-35 min.
Receptura: nadzienie o smaku chałwy
CF NADZIENIE O SMAKU CHAŁWY Z ORZECHAMI | 1600 g |
Metoda: Delikatnie podgrzać w mikrofali, masę CF NADZIENIE O SMAKU CHAŁWY Z ORZECHAMI, następnie wyłożyć na wcześniej wypieczone i schłodzone ciasto CREDI KASZMIR
Receptura: krem
E-WYŚMIENITA | 450 g |
Śmietanka 34% | 450 g |
Woda (ciepła) | 250 g |
CREDI FOND NEUTRALNY | 200 g |
MISS KONGO | 450 g |
Metoda: Ubić śmietany, CREDI FOND NEUTRALNY rozpuścić w wodzie, dodać do ubitej śmietany. Pod koniec mieszania dodać podgrzaną do płynnej konsystencji MISS KONGO. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki do kremowej konsystencji. Gotowy krem czekoladowy rozłożyć na uprzednio przygotowane ciasto CREDI KASZMIR.
Dekoracja: Za pomocą listwy dekoracyjnej nadać kształt fali. Ciasto posypać za pomocą sitka, CREDI SNOW 20 g połączone z 40 g kakao.