Zgodnie z tradycją Giuso w tym roku prezentuje nowe produkty, które kontynuują podróż w poszukiwaniu lodowej doskonałości. Giuso oferuje rzemieślnikom produkty, aby mogli stworzyć pyszne, ekskluzywne przepisy wyróżniające się intensywnością i naturalnością.
Premiera w 2019 to nowa linia smaków Greenfruit (zielone owoce). Pomysł pochodzi z trendu żywnościowego: połączenia słodyczy, smaku i soczystości owoców ze wszystkimi dobrymi i gaszącymi pragnienie właściwościami ekstraktów z roślin i dodatków aromatów kwiatowych. Połączenie, które daje życie nowym i zaskakującym smakom sorbetów.
Wszystkie pasty “Grennfruit” przygotowuje się łącząc z wodą.
W skład linii wchodzą 4 pasty lodowe o oryginalnych i orzeźwiających smakach:
OWOCE LEŚNE – CZARNA MARCHEW – FIOŁEK
Z pysznym smakiem i lekko kwaśnymi nutami.
Kwiatowy zapach fiołka jest wyczuwalny również na podniebieniu.
Kolor ciemnofioletowy. Zawiera nasiona jagód.
GRUSZKA – KOPER – JAŚMIN
Ze słodkim i intensywnym smakiem gruszek, delikatnym
i świeżym posmakiem kopru oraz miodowymi nutami
jaśminu. Pastelowy, naturalny żółty kolor.
MORELA – MARCHEW – RUMIANEK
O wyważonym, słodkim i delikatnym smaku.
Zapach moreli dominuje, uzupełnia się z delikatnymi nutami
rumianku. Ciepły i jasny kolor pomarańczowy.
LIMONKA – IMBIR – KWIAT CYTRYNY
Z bardzo orzeźwiającym i lekko kwaśnym smakiem limonki oraz pikantną
nutą imbiru. Świeży i naturalny aromat kwiatów cytryny
uzupełnia kwiat cytryny. Zielony kolor, zmierzający w kierunku koloru żółtego.