Szkolenie Artisa w Kobo

W dniach 19 i 20 marca w studiu szkoleniowym Artisa w Kolbuszowej odbyło się szkolenie  z komponowania i aranżacji ciast deserowych: tortów i monoporcji zorganizowane wspólnie przez Kobo oraz Barbara Luijckx.  Wzięło w nim udział 45 osób, uczestniczących w praktycznym pokazie prowadzonym wspólnie przez Michała Świerada reprezentującego firmę Barbara oraz Grzegorza Kozubka, technologa Kobo.

Zaprezentowano wykwintne ciasta będące połączeniem czekolad  oraz musów z owocowymi puree oraz chrupiącymi krokantami i prażynkami:

  • Tort Bananowo – Karmelowy
  • Tort Czekoladowo – Egzotyczny
  • Monoporcja Pistacja z czarną porzeczką
  • Monoporcja Chałwa z maliną
  • Tarta Czekoladowa

Dodatkiem było kilkanaście propozycji ciast wielkanocnych w różnych smakach wykończonych polewami Lumia.

Spotkanie było także szansą na wybranie zestawu dekoracji czekoladowych, w tym premierowo prezentowanych ażurowych koszyczków i rurek z linii Art Grillage.