W dniach 19 i 20 marca w studiu szkoleniowym Artisa w Kolbuszowej odbyło się szkolenie z komponowania i aranżacji ciast deserowych: tortów i monoporcji zorganizowane wspólnie przez Kobo oraz Barbara Luijckx. Wzięło w nim udział 45 osób, uczestniczących w praktycznym pokazie prowadzonym wspólnie przez Michała Świerada reprezentującego firmę Barbara oraz Grzegorza Kozubka, technologa Kobo.
Zaprezentowano wykwintne ciasta będące połączeniem czekolad oraz musów z owocowymi puree oraz chrupiącymi krokantami i prażynkami:
- Tort Bananowo – Karmelowy
- Tort Czekoladowo – Egzotyczny
- Monoporcja Pistacja z czarną porzeczką
- Monoporcja Chałwa z maliną
- Tarta Czekoladowa
Dodatkiem było kilkanaście propozycji ciast wielkanocnych w różnych smakach wykończonych polewami Lumia.
Spotkanie było także szansą na wybranie zestawu dekoracji czekoladowych, w tym premierowo prezentowanych ażurowych koszyczków i rurek z linii Art Grillage.