Dzięki monitorowaniu i ulepszaniu różnych procesów obsługi klienta zapewniamy bezpieczną i odpowiednią jakość produktów. Posiadamy następujące certyfikaty:
Jakość w PGD
Globalny standard bezpieczeństwa żywności BRCGS, opracowany w 1998 roku przez British Retail Consortium (Wielka Brytania), wyznacza ramy zarządzania bezpieczeństwem produktu, etyką, legalnością i jego jakością. Określa również parametry operacyjne tych kryteriów w produkcji, przetwarzaniu i przechowywaniu żywności, branży opakowań oraz całym łańcuchu dostaw i dystrybucji produktów spożywczych. Standard bezpieczeństwa żywności BRCGS jest uznawany przez Global Food Safety Initiative (GFSI). Uzyskany certyfikat potwierdza zaangażowanie firmy w przestrzeganie najwyższych standardów bezpieczeństwa i jakości żywności.
Międzynarodowy standard BRCGS S&D (GLOBAL STANDARD for STORAGE AND DISTRIBUTION) dotyczący przechowywania i dystrybucji obejmuje wszystkie działania, które mogą wpływać na bezpieczeństwo, jakość i legalność składowanej oraz dystrybuowanej żywności, opakowań oraz innych produktów konsumenckich.
Certyfikat RSPO daje gwarancję tego, że wykorzystany do produkcji olej palmowy – pochodzi z upraw nieprzyczyniających się do zubożenia wartości przyrodniczych. Jednocześnie zapewnia poszanowanie praw ludzi zamieszkujących tereny upraw palm olejowych. Certyfikacji podlegają plantacje, jak również przedsiębiorstwa, które korzystają z oleju palmowego. Łańcuch dostaw RSPO SCCS gwarantuje, że w produktach wykorzystano olej palmowy pochodzący z certyfikowanych plantacji. Certyfikacja oleju palmowego ma na celu poprawę warunków jego wytwarzania i minimalizację skutków zmian środowiskowych.
Certyfikat OFSS (Orkla Food Safety Standard) to Standard Bezpieczeństwa Żywności Orkla, na którym opiera się cała praca w Orkla w zakresie bezpieczeństwa żywności.
Firmy objęte OFSS są regularnie audytowane przez Zespół ds. Bezpieczeństwa Żywności Orkla.
Standard OFSS opiera się na Globalnym Standardzie Brytyjskiego Konsorcjum ds. Bezpieczeństwa Żywności (BRCGS) i został rozwinięty przez Orkla w celu uwzględnienia zagrożeń, które są ważne dla działań związanych z produkcją i dystrybucją żywności.
Ponadto w Orkla wymagamy, aby wszyscy nasi dostawcy przestrzegali naszych surowych wytycznych dotyczących bezpiecznej produkcji surowców.